KOKO IÄKSI / Meidän matto



Moikka ystävät! Blogikirjoittelussa on ollut pienoinen tauko. Pari hektistä viikkoa takana ja pieni ”tekninen” masennus. Menetin nimittäin noin 500 sataa kuvaa, jotka otin kesätapaamisessa, jossa oli joukko ihania naisia, kaunis mökkimiljöö pihoineen ja ihastuttavia luonnon yksityiskohtia. Onneksi paikka tallentui sydämeen, mutta niin vietävästi ei ole pitkään aikaan harmittanutkaan. 

Toukokuussa meillä vieraili TSKoti-liitteen toimittaja kuvaajineen. Meillä oli ollut jo pidempään hakusessa uusi matto olohuoneeseen. Sellaista ei vaan löytynyt, joka olisi kolahtanut. Aiempi matto oli tummanruskea-musta sisalmatto ja nyt kaipasimme jotain vaaleaa. Marokkolainen Beni Ourain-matto oli vahva vaihtoehto, mutta sen paksuus ja painavuus vähän mietitytti. Toki myös hinta, koska maton tulisi olla kooltaan iso. Kuvauksista sopiminen kuitenkin vauhditti hankintaa ja miten sopivasti Mum's esitteli uuden mattomallistonsa tulokkaat. Ja sieltähän se löytyi, meidän uusi matto. Eikun viestiä Mum'sin Outille, onko matot jo saatavilla. Eivät olleet. Mutta Outi ymmärsi yskän ja sain toivomani maton kuvauslainaan, sen ainoa, joka oli valmis ja Suomessa. Meidän kuvausten jälkeen matto suuntasi kesäksi Jyväskylään asuntomessuille. Oman mattomme saimme heinäkuussa ja se pääsi vasta kuopuksen synttäreiksi lattialle. Varjelin sitä paljailta kesäjaloilta. Meillä ei montaa mattoa olekaan, pidämme paljaasta puulattiasta ja mattoja löytyy eteistiloista ja lastenhuoneista.








 
Tässä hän nyt on – meidän Koko iäksi matto, joka on kooltaan 170x240 cm. Koko iäksi on turkulaisten Saanan ja Ollin suunnittelema matto, joka on tehty kestämään ja sopimaan omistajansa muuttuviin elämänvaiheisiin, niin … koko iäksi. Matto on tehty käsin Nepalin lähellä, Bhadohin alueella. Matto on täyttä villaa, sopivan ohut eikä paina paljon. Matto asettuu kauniisti lattialle ja on kuin tehty meidän tyyliimme. Arvostan aitoja luonnon-materiaaleja niiden tunnun ja laadun vuoksi.
Matto sitoo olohuoneen omaksi kokonaisuudeksi, vaikka olohuoneemme ja keittiö ruokatiloineen on yhtä isoa tilaa. Tätä ihanaa mattoa on myös kahta pienempää kokoa. Tutustu Mum'sin verkkokaupassa http://mums.fi/products/mums-living/koko-iaksi-large-carpet-design-saana-ja-olli/



Meidän kotimme ei ole blogissa paljon vilahtanut. Ehkä pikkuhiljaa kuvailen sitäkin enemmän. Olemme asuneet kotiamme nyt kolmisen vuotta ja se on meille rakas. Sitä ennen voitte kurkistaa meille ammattilaisen linssin läpi, sillä toukokuinen TSKodin juttu kuvineen on nähtävissä täällä, mikäli et sitä lehdestä silloin lukenut http://koti.ts.fi/sisusta/katin-ja-tonin-kodissa-moderni-ja-antiikki-taydentavat-toisiaan/

Mitäs pidätte matostamme? Ihastuttaako se vai onko oma valintasi jotain muuta? Moni pähkäilee mattovalintojen kanssa ja kaipaa ideoita. Haastankin sinut, bloggaajalukijani, jakamaan oman suosikkimattosi kanssamme.



Mukavaa alkavaa viikkoa!
Kati


14 kommenttia

  1. Tuo matto on kyllä kaunis - ja varmasti juuri tuollainen Koko iäksi - tuote. Tuohon ei kyllästy ja laadukas matto kestää - ja sopii monenlaiseen sisustukseen.
    Nyt käväisen teillä TS:n kautta kylässä - enhän minä mitään lehtiä ole tytön muutolta ja Ikean kalusteiden kasaukselta (apua) ehtinyt lukea!
    Kivaa viikkoa kauniissa kodissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady :) Matto on kyllä niin mieluisa! Pitkästä aikaa tuote, joka kolahti heti ja lujaa.
      Tervetuloa meille!

      Poista
  2. Siis mä en kestä! Teillä on niiiin ihana koti, saanko muuttaa teille :-)
    Vai olette tekin Tonin kanssa Remontti- Reino ja -Ritva, niin mekin.

    Saneerattiin ensin yksi puutalohuoneisto Turussa, sitten rakennettiin
    eka, yksikerroksinen omakotitalo Piispanristille. Sen jälkeen suuntasimme
    Maskuun, jonne nousi puolitoista kerroksinen talo kallion päälle. Nyt asutaan
    kymmenen vuotta sitten rakentamassamme kaksikerroksisessa puutalossa.
    Kolme vuotta sitten rakennettiin kakkosasunto Merimaskuun ja nyt haaveissa
    siintää kivitalo, sellaista meillä ei ole vielä ollutkaan :-)

    Hulluja on monenlaisia, meitä kiehtoo rakentaminen ( niin kuin taitaa teitäkin).

    Tuo kuvan matto on huikea kaunis, sopii ihan täydellisesti teidän olkkariin.

    Ihanaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3 Kotimme on meistäkin aika ihana. Juu, raksahöyryjä ollaan, ja vieläkään ei olla saatu tarpeeksemme. Kyllä vielä ainakin yksi pitää tehdä ja se jutussa mainitsemamme laiva. Unelmia on oltava :) Rakentamisessa tosiaan jokin kiehtoo, en osaa yksilöidä mikä, mutta ainakin saa omanlaista ja pääsee itse tekemään.
      Kiitos, matto on kyllä tosi ihana! Eikä mitenkään karhea. Sopii kivasti tyyliimme :)
      Ihanaa viikkoa myös sulle <3

      Poista
  3. Aivan ihana, kaunis matto ja niin sinun näköisesi! Teillä on kyllä kaunis koti ja olet onnistunut vielä tallentamaan sen valokuviksikin todella upeasti. Silmä lepää... Mukavaa viikkoa harmaasta kelistä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu <3 Kodista tuli sellainen kuin toivoimmekin ja ihanaa kun löytää sinne täydellisesti sopivia juttuja. Tässä kohtaa pitää todeta, että kannatti odottaa sitä oikeaa eikä tyytyä johonkin väliaikaisratkaisuun. Mukavaa viikkoa myös, kumisaapaskeleistä huolimatta!

      Poista
  4. Aivan ihana matto!! Ja kiva nähdä kuvia teidän kodista, kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna <3 Tervetuloa meille :) Jatkossa ehkä kuvailen sitäkin ahkerammin.

      Poista
  5. Onpas teillä kaunis koti ♥ Ja matto on ihana! Pitääkin tutustua tarkemmin, meillä kun pon viimeiset 7 vuotta ollut hakusessa olohuoneeseen matto;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Riikka <3 Matto on myös ihana, ja tykkään kovasti, kun se ei ole paksu eikä painava. Mum'silla on useita erilaisia uutuusmattoja, joita suomalaiset suunnittelijat ovat ideoineet.

    VastaaPoista
  7. Höh, ei mun kommentti tainnutkaan tulla.. Mutta siis on aivan ihana matto! Oikein huomaa sen aitouden, ihana pinta.. Näyttää mukavan tuntuiselta, ja selvästi siinä näkyy Saanan ja Ollin tyyli. Maton hankinta on minusta yksi vaikeimmista sisustusostoksista.. Siksi meillä onkin ollut samat matot sen kolme vuotta, jonka olemme tätä kotia asuttaneet.. On muuten tosi kaunis koti teillä! Jotkut näköjään tykkäävät rakentaa! ;)

    VastaaPoista
  8. Maton hankinta on oma taiteenlajinsa. Valikoimaa on ja toisaalta ei :) Tämä kyllä kolahti heti ja voi sanoa, että rakkautta ensi silmäyksellä. Me tosiaan tykätään talonrakennuksesta ja nykyinen koti on mieluisa. Kiitos Katri <3

    VastaaPoista
  9. Tämä on kyllä todella kaunis matto. Ja tarpeeksi simppeli, ettei siihen kyllästy, olematta kuitenkaan tylsä. Harkinnassa tämä myös meille, pitäisi vain päästä mallailemaan ensin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua viehätti juuri tuo selkeys ja rauhallisuus, mutta silti siinä on jotain perisuomalaista. Ehkä jopa kalevalalaista. Meillä kävi tuuri, kun saimme sovitukseen :)

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall