Ensimmäinen adventti

Joulun odotus alkaa lapsilla olla jo hyvässä vauhdissa. Huomenna saa avata joulukalenterin ekan luukun, paitsi partiolaisten kalenterista sai avata jo tänään ensimmäisen. Joulukauppa on lähtenyt jo kivasti käyntiin ja ihmisillä on joulumieltä vaikkei lumi vielä maata kaunistakaan. Kävimme viikonloppuna miehen kanssa pikalomalla Tallinnassa ja sinne satoi lauantaiaamuna ensilumi. Maisema oli upea. Tallinnasta lisää omassa postauksessaan ja nyt hieman ensimmäisen adventin tunnelmointia kotoa. Lähiviikkojen tahti on ollut sen moista, että ajattelin tämän tunnelmoinnin jäävän osaltani väliin ja käytän ajan iltapäiväuniin. Mutta sitten innostuinkin kuvaamaan. Inspiraatiotani toki saattoi lisätä uusin hankintani, viime Tallinnan reissulla tilaamani keramiikkavati, jonka kävimme eilen noutamassa. Vati pääsi keittiön pöydälle osaksi jouluasetelmaani, joka on yhdistelmä uutta ja kirppariaarteitani.


 Keraaminen lautanen on vuodentakainen löytöni kirppikseltä. Siihen on mukava koota erilaisia asetelmia tai useampi kynttilä. Vadissa tällä hetkellä harmaa tonttunen, Kupittaan Saven maljakko (parin euron kirppislöytö sekin) sekä talokynttilä Kotilaiturin valikoimista.


 Tänä jouluna maljakoissani kukkii eucalyptus. Iso kimppu sellaisenaan lasimaljakossa - ja mikä tuoksu! Lasipullosta saa turvallisen kynttilänjalan lisäämällä siihen metallisen kynttilänpidikkeen. Näitäkin löytyy Kotilaiturilta. Vanha lasipullo on pinnaltaan vähän kuoppainen, kuin sormenpainalluksia täynnä. Olisikohan vanha eau de cologne-pullo kyseessä. Ekan adventin olen piirtänyt liitutaulutägiin. Simppeliä sanon minä.

Tässä hän nyt on! Uusi keramiikkavatini, jonka pinta on yhdistelmä ruosteista lookkia ja rakkolevämäistä pintaa mattalasitteella. Vadin ulkopuoli on mattamusta ja halkaisija 40 cm. Sori vaan hehkutus, mutta tää on niin ihana ♥



Ssshhh...
kuuntele...

Tiukuja voi jo kuulla,
Joulu on porraspuulla.
Sytytä kynttilä,
hiljenny tovi,
avaa joululle ovi.

Ehkäpä se joulu saa jo tulla meillekin :) Nyt vielä tuunaamaan lasten joulukalenteria!
Piparintuoksuista pikkujoulusunnuntaita, ystävät ♥

13 kommenttia

  1. Kiitos samoin Kati! Hyvää adventtia teille. Kaunis on vati, ihan huikea! Ja asetelma myös mieleeni. On tämä tunnelmallista aikaa, mutta muistetaan levätäkin välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Puomi ♥ Vati on niin silitettävä! Asetelmaan sopisi vielä sammal kivasti, mutta otsalamppuni on kateissa :) Tunnelmallista joulun alusaikaa ja lepoa ♥

      Poista
  2. Voi mikä vati! Valtavan kaunis. Kaunis on myös asetelmasi. Tunnelmallista ekan adventin iltaa koko perheelle ♡ Toivottavasti teillä oli kiva reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu ♥ Vihdoinkin alan päästä joulun tunnelmaan. Reissu oli tosi kiva, Kelorannan Teijan kanssa oltiin samaan aikaan, toisistaan ennakkoon tietämättä, mutta Facebookista nähtiin, että täällähän me, samoilla nurkilla :) Ihanaista adventtia teidänkin perheelle!

      Poista
  3. Onpas upea vati, vau! Tonttu on myös ihana, onko niitä kaupalla?
    Mukavaa joulukuun ekaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vati on kyllä hieno! Tonttu on jotain vanhaa hankintaa ja vuosimallia :) Mulla ei näitä valitettavasti ole, kauppani on tänä vuonna tonttuvapaata aluetta ;) Aveliasta löytyy ainakin ja miten olisi Adalmiinan Helmestä... Mukavaa joulukuun ekaa viikkoa myös!

      Poista
  4. Kaunis vati! Minun pitäisi hommata pulloihin noita kynttilänpidikkeitä myös. Ihanaa uutta viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilänpidikkeitä tuli juuri kaupalle eivätkä ole vielä verkkokaupassa. Jos kiinnostuit, laita viestiä :) Vati on kyllä niin mun makuuni! Mukavaa joulukuun alkua sinnekin, Johanna ♥

      Poista
  5. Oi mikä ihana jouluntunnelma <3 Ja mikä upea keramiikkavati, oikea aarre!
    Mun täytyy vielä ennen joulua piipahtaa sun kaupalla. Vieläkö sulla on niitä mustia
    paperipalloja, joita hankin pikkujoulupakettiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija :) Mustia paperipalloja löytyy ja uusina tuli myös paperitähtiä, harmaana ja mustana!
      Molemmat ihania ♥

      Poista
  6. Kaunis asetelma ja tuo tonttu! <3 Täällä odotellaan kovin toista tonttu asukkia... ;) Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tonttu on yksinkertaisuudessaan kaunis :) Kiitos Suffeliini ja mukavaa viikkoa myös!

      Poista
  7. Ihana joulun tunnelma ua niin upea vati ja komea tonttu. <3

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall