Helsingissä

Let's blog again! Runsas viikko sitten piipahdin ystävieni, joita myös jazzleideiksi kutsutaan, kanssa päiväkeikalla Helsingissä. Matkaan yhdistyi vähän työjuttuja, ystävien tapaamista sekä shoppailua. Hyötyä ja huvia parhaassa paketissa.

Laskeuduimme Ruoholahden suunnalta pääkaupunkiin ja ensimmäisenä kohteenamme oli ihanainen Moko. Moko on sisustusmyymälä ja kahvila, jonka valikoima koostuu rouheista, rennoista ja värikylläisistä tuotteista. Isot ikkunat päästävät valon sisään ja kahvin tuoksu tarttuu nenään jo ovella.


Ystäväni halusivat sanoa teille iloiset moit ja kiittää kun luette blogiani :)


Seuraavaksi suuntasimme keskustaan hoitamaan työvelvollisuudet ja syömään.
Minun lounas- ja työtreffini olivat Teatterissa, ystävät lounastivat sillä välin Juuressa.
Vaate- ja muotiostoksille suuntasimme Cosiin, Esplanaadin varrelle sekä Urban A:han.
Molemmista paikoista tarttui matkaan jotakin ihanaa ylle ja vähän asustettakin. Granitissa kävimme ihastelemassa joulua. Jatkoimme kohti Fredrikinkatua ja matkalla silmiimme osui tämä pieni ja valoisa Sofinah. Uniikkeja tuotteita, esteettisyyttä, käsinkosketeltavaa laatua ja luonnollisia tuoksuja. Ehdottomasti vierailun arvoinen kauppa.

Fredrikinkadulla poikkesimme vielä Perobaan, Gaudeteen, Pinoon ja PaperShopiin.
Minulle nimenä tuttu liike, jossa en ollut vielä vieraillut, on Smyygi, urbaanin perinnerakentamisen ja sisustamisen erikoistarvikeliike. Smyygi sijaitsee Iso Roobertinkadulla ja liikkeessä on huippumakee lattia! Valikoimissa samojakin tuotteita kuin Kotilaiturilla (miksiköhän tykkäsin niin kovasti ;). Erikoisuutena upeat sementtilaatat, kuviollisina ja yksivärisinä sekä aivan ihanat luonnonmateriaaliharjat. Patterien välien puhdistukseen suunniteltu, jättimäistä pulloharjaa muistuttava versio oli ehdoton suosikkini. Harmi, etten huomannut sitä kuvata, mutta käykää tutustumassa mikäli nurkilla liikutte.
Ja päivälle piti saada ihana päätös, joten suuntasimme iltapalalle Brondaan, Tomi Björkin ja Matti Wikbergin uuteen ravintolaan Eteläesplanadille.Sisustus kaunis ja toimiva, rennon tyylikäs. Messinkiä. Tykkäsimme.


Vesilasit lasia tai kristallia, ei Hobstareja. Kauniit ja hyvät käteen. Talon cava oli ihanan raikas ja pirteä. Harmi, etten muista nimeä. Käykäähän siis maistamassa ja laittakaa kommenttia, jos saatte nimen ylös.
Palvelu oli pohjalaisella murteella konstailemattoman rentoa ja hyvää ♥♥♥
Maalaisranskalaiset loistavat ♥♥♥♥
cava ♥♥♥♥♥
risottoalkupala ♥♥♥♥
creme catalana - iso mutta loistava ♥♥♥♥♥

Jazzleidit suosittelevat ♥


Kotiinlähteissä totesimme, että jos asuisimme Helsingissä, voisimme asua tämän talon kattohuoneistossa. Mutta miksi muuttaa Helsinkiin kun meillä on Turku. Kiitos ihanasta päivästä Miia ja Pia ♥


Mukavaa perjantaita ystävät!
♥ Kati

PSST. Hesapäivän eka julkkisbongaus oli Alexander Stubb, joka kiiruhti lenkkikamoissa autoon, pukupussi toisessa kädessä auton takapenkille. Siitä kohtaamisesta ei lähtenyt twiittiä, koska ministerillä oli ns. kädet täynnä, joten sovittiin, että kirjoitan sen tänne ♥

4 kommenttia

 1. Ihania shoppailuvinkkejä, kiitos Kati! Seuraavaksi kun teen parin päivän työmatkan Hesaan aion poiketa ainakin tuossa upeassa Mokossa, olen sitä kuullut niin paljon kehuttavan.
  Oli kiva nähdä eilen pikaisesti Aveliassa, piipahdan jonain päivänä Kotilaiturilla sua moikkamassa!

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti käy Mokossa ja siellä saa kahviherkkuja sekä lounasta. Ihanat esillepanot, kivoja kirjoja ja vaikka mitä. Uusi Avelia on ihana ♥ Oli niin kiva päästä ensivisiitille upeisiin puitteisiin, nähdä tuttuja ja onnitella Avelian Maria tiimeineen :) Nähdään lähipäivinä!

  VastaaPoista
 3. Oioi, olipas namu päivä :) Kiitos vinkeistä myös! Olispas kiva päästä Hesaan vielä ennen joulua!

  VastaaPoista
 4. Onpas teillä ollut ihana päivä ja tuttuja sisustusliikkeitä olette käyneet kopaamassa :)

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall