Eskarilaisen huoneen uusi ilme

Eskarilaisen huone on pidempään kaivannut uudistusta ja uutta järjestystä. Osa järjestelyhommista on ehditty tehdä jo aiemmin, mutta viimeistely on jäänyt. Pääsiäisenä tartuimme toimeen ja tässä tulos. Eskarilainen on tyytyväinen, paitsi Frozen-juliste piti saada jonnekin. Ratkaisu asiaan löytyi teippaamalla juliste kaapin sisäoveen. Tasapeli - sekä tyttö että äiti ovat tyytyväisiä!


Pöytä oli ennen mitoitettu pienille pinnatuoleille ja asetettu hyllylevyn päälle. Nyt pöytälevy siirrettiin pukkijaloille ja vanha Merivaaran pyörivä tuoli sopi uuteen kokonaisuuteen. Mustavalkoinen matto raikastaa tilan ja punaiset rakkaat pehmot piristävät. Kattolamppuna on Clas Ohlssonista ostettu metallivarjostin. 


Etsystä löytynyt jääkarhujuliste päätyi pöydälle Handmade by Kotona liitutaulutalojen kaveriksi. Kynäpurkin virkaa toimittaa mattamustaksi maalattu Twinings-teepurkki. Kierrätysvillasta tehty Pilkkunalle saa päivisin vahtia huoneen järjestystä ja yöllä se sujahtaa neidin kainaloon.


Neidin huone on alle 10 neliön kokoinen, mutta kompakti ja toimiva sellainen. Ikkunaseinää vastapäätä on sijoitettu Ikean kaapisto leluja, kirjoja ja vaatteita varten. Osassa ovista on lasit, joiden taakse on teetetty räätälöidyt julisteet Magia Graphicsilla. Toisessa ovessa on Ellaa kuvaavia adjektiiveja ja toisessa hänen syntymäaikansa. Toisella seinällä on myös avohylly Ikeasta, omia aarteita, askarteluja ja vaihtuvia taidenäyttelyitä varten.


Yövaloksi ripustimme Mum'sin puhelinjohtovaijerista tehdyn Kielo-valaisimen. Kielosta saa seinävalaisimen Ikean seinäkannakkeen avulla. Kannakkeeseen vaan reikä, lampunjohto siitä läpi, kannake seinään ja riippuvalaisin on valmis. Talotyyny sopii huoneen väritykseen ja on kooltaan söpön pikkuinen. Annon vaaleanharmaaraidalliset lakanat saavat näkyä eikä sängynpeittoa tarvita. Tosin sängynpeitot jäävät meidän arjessa laittamatta, joten panostan suosiolla kauniisiin lakanoihin. Sänkynä on jo vuoden päivät toiminut 90x200 kokoinen runkopatjasänky.


Tämä rottinkinen lumikenkätuoli on pelastettu roskiksesta ja päätyi meidän aikuisten makuuhuoneesta neidin huoneeseen. Käsinkirjottu lintutyyny on ruotsalaisen AfroArtin mallistosta ja heidän tyynyt valmistetaan Bangladeshissä.


Mitäs pidätte huoneesta? Valitettavasti ennen kuvia ei tullut otettua, mutta neiti on kovasti tyytyväinen uudistuneeseen, isomman tytön huoneeseen.
Oma suosikkini uudistuksessa on, että esillä on vähemmän roinaa ja avohyllyjä ei ole liikaa.


24 kommenttia

  1. Kivan näköinen pikkutytön huone, kivoja yksityiskohtia :)

    Hyvää vappua sinne!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, neidin toiveita noudattaen rakennettu uudistus :) Hyvää vappua myös sinne!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! Raikkautta haettu ja viihtyvyyttä niistä kaikkein lapsellisimmista jutuista luopumalla :)

      Poista
  3. Kaunis huone, -ja tuo alimman kuvan tyyny on ihana!
    P.S. Kiitos kaupoista, tilaukseni saapui ja laitoin blogiini muutaman kuvan sekä linkin puotiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titti! AfroArtin tyynyt ovat ihan omaa luokkaansa niin ulkonäöltään että laadultaan. Niiden materiaali on ihanaa kreppimäistä pehmeää puuvillaa. Kiitos myös sinulle kaupoista :) Kiva kuulla, että tulivat ehjänä perille ja nähdä kaunis postaus tilauksistasi. Niin hienoa, että löysit kauppaani. Kaunista kevättä sinne!

      Poista
  4. Ihanan näköinen huone! Raikas ja valoisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onnistunut uudistus ja toimii käytännössä :)

      Poista
  5. Raikas ja valoisa, oikea ison tytön huone! Tuollainen kaapisto, jonne saisi lelut ja vaateet
    piiloon on meidänkin neidin huoneeseen hakusessa. Kiva idea päällystää lasiovet julisteilla,
    näin kaappi saa persoonallisen ilmeen.

    Iloista vappua koko teidän poppoolle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Printit kaapin ovessa korvaa tapetin ja on persoonallinen, tykkäämme :)
      Mitä vähemmän siivottavaa, sen parempi! Rentoa vappumieltä sinnekin <3

      Poista
  6. Kaunis huone ja ihana tuo raidallinen matto :))

    VastaaPoista
  7. Kiitos, matto löytyy Kodin1 valikoimista. Kotilaiturilta löytyy vastaava, mutta 90x60 cm kokoinen eli pienempi. Kiitos :)

    VastaaPoista
  8. Kivalta näyttää, niin raikas ja valoisa. Hyvää Vappua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suffeliini, tänään näytti taas vähemmän raikkaalta ja valoisalta, kun barbileikit valtasivat lattian :) Iloista vapun jatkoa myös sinne!

      Poista
  9. Kaunis huone ja äitikin on ollut riittävän nopea kameran kanssa :) ehdit ennen niitä barbileikkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu ja ehdottoman vikkelä oltava kameran kanssa :) Yleensä leikit leviävät ja omassa huoneessa puuhataan yhtä, takkahuoneessa toista ja olohuoneessa kolmatta.

      Poista
  10. Koti myytävänä, miten voit luopua tuosta ihanuudesta?

    VastaaPoista
  11. Mukava kun löysin blogisi. Huone on oikein valoisa ja selkeä. Meidän epulla huone on edelleen aika roosa/lila/valkoinen, mutta hän itse tykkää siitä kovasti joten olkoon vielä toistaiseksi näin.

    VastaaPoista
  12. Tervetuloa Sanna lukijaksi :) Kiva kun löysit blogiini. Käynkin kohta vastavierailulla :) Parasta on, kun huone on omistajansa näköinen ja tykkää siitä. Meillä on toiveissa kerrossänky, ehkä sellainen vielä hankitaankin.

    VastaaPoista
  13. Kivan raikkaan näköinen huone! Kyllä pikkutyttö tuolla varmasti viihtyy, ja kun vielä Frozen-julistekin löysi paikkansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marru! Frozen on tärkeä tällä hetkellä :) Viihtyvyyttä tuli, kun saatiin ison tytön pöytä.

      Poista
  14. Varmasti monen aikuisen mieleen, jotka tykkäävät hillityistä väreistä ja pelkistetystä tyylistä. Noin iso lapsi olisi varmaan ollut mielissään jos olisi saanut osallistua oman huoneensa laittamiseen. Hieman ilkeää omaan korvaan, että lapsen ainut ehdotuskin piti piilottaa kaapin sisäoveen.

    VastaaPoista
  15. Kiitos kommentistasi, anonyymi. Onneksi lapsi osallistui suunnitteluun ja laittamiseen ja oli tyytyväinen lopputulokseen. Eikä juliste ollut hänen ainut ehdotuksensa - onneksi :)

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall