KESÄKODIN MOODBOARD JA KIRPPISOSTOSVINKKI


Huhtikuu on mennyt uutta kesäkotia laittaessa ja vappukin vietettiin Hangon auringossa ja lumisateessa. Meitä ei haitannut harmillinen sää, pääasiassa kelit olivat kohdillaan myös ulkoiluun.
Ystävämme Ari bongaa lintuja ja hän vei meidät Högholmenin luonnonsuojelualueelle. Kiikaroimme kolmea merikotkaa, kahta joutsenta, majakoita ja kaukaisia rantoja. Kannattaa kurkata Arin instatilille #arilaine_bw ja pääset mukaan niin lintubongauksen kuin kauniiden yksityiskohtien maailmaan.


Hangon luonto toimi innoittajana myös kesäkodin sisustuksessa. Tässä moodboardini toteutuksesta.

Pinnoissa ja tekstiileissä käytimme luonnonmateriaaleja, kuten puuta, pellavaa, puuvillaa, villaa. Väreinä taas meriveden sinisiä sävyjä ja harmaata, mausteena hiekanruskeaa sekä auringonkeltaista. Seinäväriksi valitsimme Tikkurilan Emali-sävyn F435, joka taittaa kevyesti vaaleansiniseen. Väri tekee tilasta viileänoloisen. Tämä sopii erittäin hyvin asunnon tunnelmaan. Keittiö saa seinilleen tummemman harmaata, ja valitsimme sävyksi Graniitin K499, joka on selkeästi tumma ja kaunis kehys valkoisille keittiökaapeille, seinähyllylle, sekä avotasolle. Lattiamateriaaliksi halusimme parketin ja Sarokkaan valikoimista löysimme Karelia tammiparketin nimeltään Natur Vanilla Matt. Parketti on sävyltään luonnollisen puunvärine. Siinä on vaalea mattalakkaus, joka tekee pinnasta kauniin himmeän ja luonnollisen. Lattia näyttää vähän kuin harmahtavalta ajopuulta tai hiekkarannan hiekalta. Osuva valinta siis :)

Kalusteet hankimme suurimmaksi osaksi käytettyinä: tiikkisenkki tv-tasoksi, tiikkiä ovat myös keittiön pöytä ja tuolit. Sohvan teimme Tori.fi:stä löytämästämme levitettävästä laverisängystä. Teetämme siihen patjat mittojen mukaan, päällystytämme ne huonekalukankaalla ja lisäämme muhkeat tyynyt selkänojaksi. Päivisin laveri toimii sohvana ja iltaisin varavuoteena. En ole vielä törmännyt vuodesohvaan, joka olisi ajansaatossa säilynyt toimivana ja erityisesti hyvänä sänkynä nukkua. Siispä parempi luottaa vanhaan hyvään ratkaisuun. Talon 60-luvun tyyliä pyrimme säilyttämään mahdollisimman paljon. Tästä syystä luovuimme myös ajatuksesta purkaa asunnon kiinteitä kaappeja ja päädyimme maalaamaan kaapit ulkoa ja uusimaan hyllylevyt.







Olohuoneen pöydälle löysin Hangon kirppiskierrokselta vaaleansävyisiä keraamisia pulloja, joita kannattaa muuten ostaa nyt kirppiksiltä. Samoin nuo 80-luvun pienet keramiikkakannut korkkikansineen. Miten ne näyttivätkään vielä hetki sitten niin nähdyiltä. Mutta, taas ne tulevat ja nyt niitä vielä kannattaa ostaa, kun niitä saa parilla eurolla tai alle.
Pullohulluna kiikutin tietysti jo ekassa kuormassa kesäkotiin lasipulloja! Valitsin pienempikokoisia vedenvihreitä ja kirkkaita, joita voin käyttää myös pikkumaljakoina. Samalla, kun asettelin pulloja esille, tajusin, että olen niistä muutaman ostanut Hangon kuuluisilta iltatoreilta. Tulenkin tekemään ihan oman postauksen niin Hangon kirppiksistä kuin iltatoreista, joissa tekee ihan superkivoja löytöjä pikkurahalla! Skandinaviskin Ö tuoksukynttilä päätyi mukaan värinsä, mutta myös raikkaan tuoksunsa vuoksi.  Jotta kokonaisuus ei olisi liian hempeä tai kliininen, keittiön matoksi valikoitui Mumsin mustavalkoinen matto. Loistopari tiikkiselle ruokaryhmälle ja valkoiselle keittiölle.


Ja kyllähän kesäkodissa pitää olla jotain paikallista teemaa! Pikkuneiti valitsi Hanko-aiheisista julisteista tämän vanhan merikylpyläaiheisen version, jossa toistuu sama "Hangon keltainen" kuin sohvatyynyissäkin. Näitä ihania julisteita myy Hangossa mm. Tian Veranta ja Hangon matkailutoimisto. Laajemman valikoiman vanhoja Suomi-julisteita voi kurkata Come to Finland -verkkokaupasta.

Aurinkoista viikkoa,
Kati


Kuvat: Sandnes Garn, Madam Stoltz, Unik Uleåborg, Tikkurila, Come to Finland.

Our summerhome has got its' colours. Shades of water blue, grey, sand and sunny yellow. Some old like teak furnitures, some new like beds, yellow pillows, carpets and lamps, some blue like glass bottles and ceramics, some borrowed like nature spirit.

17 kommenttia

  1. Kauniita sävyjä ja tavaroita olette valinneet teidän kesäkotiin. Tosi pirteä tuo julistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :) Juliste on todellinen piristys!

      Poista
    2. RAHOITUSJÄRJESTELMÄ JASON RAYMOND OF FINANCE CIRCLE LOAN INC: n avusta (fundingloanplc@yahoo.com TAI Soita / Teksti +14067326622) ..

      Olen Nathan Davidson liikemies, joka pystyi elvyttämään kuolevan liiketoimintaansa jumalallisen lainanantajan avulla, joka tunnetaan Jason Raymondin rahoittajana CIRCLE INC: n toimitusjohtajana. Olen asunut 1542 Main St, Buffalo, NY. aloittaa liiketoiminta, ratkaista velkasi, laajentaa nykyistä, tarvitset rahaa ostaa tarvikkeita. Onko sinulla ollut ongelma yrittää saada hyvää luottojärjestelyä, haluan sinun tietävän, että RAHOITUSRYHMÄ INC on oikea paikka ratkaista kaikki taloudellinen ongelma, koska olen elävä todistus ja en voi vain pitää sitä itselleni kun muut etsivät tapaa saada taloudellisesti nostettua .. Haluan, että kaikki ottaisit yhteyden tähän jumaliseen lainanantajaan muiden yksityiskohtien tietojen avulla, jotta voimme osallistua tähän hienoon tilaisuuteen Sähköposti: fundingloanplc@yahoo.com TAI Soita / Teksti +14067326622


      Poista
  2. Ihanalta tuo teidän kesäkotinne näyttää. Hanko on niin hieno paikka, varsinkin kesäisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanko on kesäkaupunki, mutta todella hieno paikka myös talvikaudella. Kesäkodista olen niin innoissani :)

      Poista
  3. Teidän kesäkoti näyttää ihanalta ja nuo pullot! Olet oikeassa, että nyt saisi halvalla kun tajuaisi vain ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pulloja löytyy kirppiksiltä ja niitä kannattaa etsiä. Niillä saa kauniita esillepanoja ja persoonallisuutta sisustukseen. Mikä parasta, niissä on väriä ja muotoja :)

      Poista
  4. Kiva projekti, kun ei tarvitse rakentaa alusta alkaen vaan voi keskittyä enemmän sisustuspuoleen ;) Ja hyvältä näyttää suunnitelmasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Välillä on mukava tällainen vähän pienempi projekti, jossa pääsee nopeasti lempihommiin :) Isoja onkin viime vuosina riittänyt.

      Poista
  5. Teille tulee kyllä upea kesäkoti - ja upeaan ympäristöön! Vuodesohvien kohdalla olen tismalleen samaa mieltä kanssasi. Voi huokaus;)
    Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon peti se olla pitää :) Tästä tulee kyllä kiva paikka, itsekin tosi innostunut eikä malttaisi odottaa seuraavaa kertaa. Aurinkoa myös sinne :)

      Poista
  6. Voikun näyttää houkuttelevalta - juuri sopiva fiilis Hankoon <3

    VastaaPoista
  7. Heti tuli mieleen se "Hankoon"-rallatus :) Ihana paikka teillä. Mökkikuumeisena odottelen lisäpostauksia teidän kesäkodista :)

    Laitoin silmät kiinni ja kuvittelin kesän. (Ikkunasta näkyy valtava lumikasa...laitoin säleverhot kiinni ja kummasti auttoi!) Pääsin kesäfiilikseen tämän jutun myötä <3

    Iloa loppuviikkoosi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuo biisi soi usein mielessä :)
      Vähän nämä työt haittaavat meillä tuota viikonloppulomailua mutta maltti on valttia. Muutamat jutut vielä niin alkaa olla nurkat valmiina.
      Voi teillä on vielä lunta! Meillä on ollut pari päivää jo ihan kesäinen fiilis, mutta taas lupailivat kylmää. Muten se kesän tulo onkin nyt niin tiukassa!
      Iloa ja aurinkoa viikonloppuusi <3

      Poista
  8. Kääk, me ei olla vielä edes päästy mökillä käymään talven jäljiltä, kauha ikävähän sinne on. Kauniisti olet sisustanut kesäkotianne, kiva kurkistaa toistenkin mökeille, toivottavasti saamme seurata lisää. Keväisiä terkkuja sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :)
      Tämä mökki versio sopii meille. Vielä on vähän koleaa mökkeilyyn ellei sitten ole riittävän sissihenkinen.
      Lisää on luvassa, kun muutamst jutut saadaan vielä tehtyä ja patjat päällystettyä sohvaan.
      Aurinkoista kevättä myös sinne :)

      Poista

© Kotilaituri
Maira Gall