Tehdasvalaisin

Kotilaiturin omaan mallistoon kuuluva tehdasvalaisin on yksi valaisinsuosikkini. Valaisin on aidosti vanha, jonka olemme tuunanneet maalaammalla ne mattamustiksi ja vaihtamalla led-lampun vanhan elohopealampun tilalle. Johdot on vaihdettu mustiksi ja lamppu ripustetaan kattoon metallivaijerin avulla. Valaisimen muotokieli miellyttää kovasti silmääni ja selkeydestä tulee lisää plussaa. Kaupaltani ne ovat löytäneet paikkansa kassatiskin päältä. Meijerin korkeisiin huoneisiin ne sopivat kuin nakutettu ja antavat todella hyvän valon kassan ylle.
Kotimme sisätiloihin en ole niitä saanut sovitettua, kattomme ovat siihen liian matalat. Asia on kaihertanut mieltäni, mutta kesällä keksin paikan lampuille - alaterassille.
Alaterassimme katto (ja yläterassin lattia) on tehty vesitiiviiksi ja lamput ovat säältä suojassa. Tilan korkeus vaatii lampun lähemmäs pöytää ja tehdasvalaisin tulee riittävän alas. Lamppu on myös riittävän kookas terassin alla olevalle patiolle. Minusta ne sopivat tilaan todella hyvin, mitä mieltä te olette? 
Aamuaurinko utuineen oli niin hieno ja nappasin mukaan muutaman kuvan meidän neidin leikkimökistä. Mökki on rakennettu tulevaisuutta silmällä pitäen ja sen mitoitus mahdollistaa mökin muuttamisen vierasmajaksi tai työtilaksi, kun neidin into mökkileikkeihin laantuu. Mökin terassi yhdistyy alakerran terassiin, minkä muun kuin laiturin avulla. Laituri on irroitettava ja mitoitettu niin, että terassien välistä mahtuu takapihalle traktorilla tai autolla. Leikkimökin terassilla voi keinua hämähäkkikeinussa vaikka selällään maaten ja muuttolintuja ihaillen.


Auringontäyteisiä päiviä, ihanat lukijani!

16 kommenttia

 1. Kerrassaan upea valaisin!!!! Tykkään tosi paljon. Ja leikkimökki on kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Valaisin on kiva ja siitä tulee kaunis valo. Leikkimökki on omaa suunnitteluamme, minun piirtämä ja isännän toteuttama "Villa Ella" :)

   Poista
 2. Ihana valaisin ja ihana idea laittaa se terassille. Ja leikkimökistä tykkään myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Terassille ne sopivat tosi kauniisti ja istuvat talomme ilmeeseen. Leikkimökki sopii pihaamme kuin tehty ;)

   Poista
 3. Upea valaisin, sopii täydellisesti teidän terasille. Ja tuo leikkimökki, aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Molemmat istuvat pihapiiriimme. Leikkimökistä voi aikanaan muokata askartelutuvan.

   Poista
 4. Olen täysin myyty.. Mulle kans! :)
  Ihanaa perjantaita ja viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Mökkiäkin saa tilauksesta. Aurinkoista perjantaita myös sulle!

   Poista
 5. No jo vain, ihan täydellinen valaisin! Ja vielä ootte itse niitä tehtailleet, vau! Kuvat on todella kauniit, tyylikästä ja ajatonta. Eikä huono idea tuossa leikkimökissä :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Teija :) Valaisin on kyllä niin onnistunut tuote! Kiitos myös kommenteistasi kuvien suhteen. Minulla on meneillään kuvakriisi ja kovasti kaipaan oppeja kuvaamiseen. Hyvään saumaan tulee tuo ehdotettu valokuvauskurssi.

  VastaaPoista
 7. Upea tuo valaisin, se sopii ihan täydellisesti terdelle!
  Ja mikä ihana leikkimökki teidän tytsyllä onkaan,
  terasseine keinuine kaikkineen, kerrassaan hurmaava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, eikö sovikin! Mökki terasseineen jatkaa kivasti meidän Laituri-teemaa :)
   Keinussa on tullut äidinkin keinuteltua kesätuulessa ja otettua pikkupäikkärit ;)

   Poista
 8. Valaisin on aivan upea ja sopii tuohon tertsulle ihan mahtavasti! Aloin juuri mallailla sitä myös meidän keittiön saarrekkeen päälle, mutta ei taida oikein tila riittää siinä ympärillä... Kauniita aamu-usvan kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :) Valaisin tosiaan tarvitsee vähän korkeutta huoneelta. Toimii tosin myös tason päällä. Nyt on saanut kyllä nauttia ihanista aamu-usvista. Tunnelma on jopa hieman maaginen!

   Poista
 9. Kaunis valaisin ja kauniita yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, My silver linings!

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall