Oh my Grace

Lähdin syksyllä kahden bloggaajaystäväni, Villa Puomi-blogin Hannan ja Arjen timantteja-blogin Anun kanssa Ahvenanmaalle, nauttimaan pienestä hengähdyshetkestä kaiken remontti- ja muuttotouhun keskellä. Nimesimme itsemme kuvannollisesti vedenneidoiksi meriseikkailusta inspiroituneina ja matkakuviamme löytääkin Instasta #vedenneidotreissaa haulla. Tällä reissullamme otin ensikosketuksen Viking Linen lippulaivaan Graceen. Edellinen Turku-Tukholma välinen laivamatkani oli keväinen Oikein nurin-käsityöristeily Amorellalla ja sitä edellistä en edes muista. Oli siis korkea aika lähteä risteilylle.


Meille oli varattu tilava hytti, joka oli jotain ihan muuta kuin totuttu vuoteet-seinustoilla-versiot.
Kauniit tekstiilit, värit ja tilavuus saivat meiltä kiitosta. Oiva hetki lepuuttaa jalkoja ja ihailla upeaa saaristoa. 
 

Vaikka kesä oli jo kääntynyt syksyn puolelle, sää merellä oli kuin keskikesällä. Täyttä aurinkoa ja tyyntä. Mieleni rauhoittuu merellä, siirtää katse horisonttiin ja nauttia juuri siitä hetkestä. Matkaseurani Anu ja Hanna ovat rauhoittumisen, kauniiden asioiden ja herkullisten makujen ystäviä kuten minäkin. Gracen tyylikkyys viehätti meitä – laivamatkustaminen on tuotu tähän päivään ja laivan tarjonta vastaa nykyristeilijän toiveita, laadukkaita merkkituotteita kauniisti esillelaitettuna ja loistavia ruokapaikkavaihtoehtoja. Laivalla minun tulee tehtyä kosmetiikkaostoksia, sillä muutoin en edes ehdi kierrellä kaupoissa ostoksilla, vaan äitini shoppailee täsmätarpeeni Stockalta puolestani.


Testasimme Frank'sin tarjonnan ja se todellakin upposi meihin. Frank'sissa voi nauttia pizzaa, pastaa, pihviä, burgereita, salaattia ja valita itse mieluisimman jälkiruoan herkkuvalikoimasta.
Valitsin ruoaksi pippuripihvin ja bataattiranskalaiset, joka osoittautui ihan huippuvalinnaksi. Bataattiranskalaiset olivat niin herkkuja, että oi joi! Anun valinta oli nyhtöpossuburgeri - herkkua tämäkin. Meillä kaikilla karkasi kala koukusta viimeistään jälkiruokien kohdalla, mutta oli se sen arvoista. Pannacotta oli valmistettu ihanasti lasiseen patenttikorkilliseen purkkiin. Tämä idea on kiva napata omiin tarjoiluihin. Tiramisu-unelma taas vei jalat alta. Frank'sista jokainen voi tilata ruoan eri pisteistä ja silti syödä samassa pöydässä. Kätevää lastenkin kanssa, jos toiselle kelpaa vain pizza, toiselle burgeri jne.


 Koska matkamme johti Ahvenanmaalle, Havsviddeniin, merimatkamme oli mennen tullen lyhyt, emmekä ehtineet nauttimaan Spa & Wellness-osastosta. Yrttisauna ja lumiluola olisivat houkutelleet ja Total body renewal-hoito kuulostaa täydelliseltä valinnalta. Huomenna lähdemme perheen kesken risteilylle, Gracelle jälleen. Tällä kertaa pääsen tutustumaan laivan tarjontaan hieman pidemmällä kaavalla ja lasten näkökulmasta. Tiedossa on myös pikkuneidin unelma: Sannin keikka! Meno ei taida olla niin rento kuin tällä vedenneitojen reissulla. Nähtäväksi jää :) Tätä perhereissuamme voi seurata Instassa #ellajakaveritgracella, joten huomiseen!

Mukavaa hiihtolomaa, kaverit ♥

*Postaus tehty yhteistyössä Viking Linen kanssa.

13 kommenttia

 1. Ihania kuvia laivasta ja ruoista <3
  Oikein mukavaa matkaa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiva on kyllä kaunis ja ilmava! Ruoat veivät kielen mennessään ja yllättivät raaka-aineiden aitoudella. Mistään ei tullut vatsanväänteitä, mitä yleensä tulee mm. kastikkeista. Kiitos matkantoivotuksista!

   Poista
 2. Ikikiitollisena matkasta ja seurasta! <3 Hyvät muistot elävät pitkään! Loistokasta matkaa jälleen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkamme piirtyi sydämeen ❤️ Tälle reissulle pakkaamme revityt ja marmorikuviodut farkut Sannin kunniaksi 😉

   Poista
 3. Tämä laiva on vielä itsellä kokematta mutta keväällä tarkoitus mennä :) Kivalta näyttää kuvien perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurailehan instassa, miltä iltameno laivalla näyttää. Taattu Sanni-fani matkassa ja tänään treenasi, että jaksaa tanssia koko keikan 😅 Kiinnostavia kuvakulmia saattaa olla tiedossa 😍

   Poista
 4. Grace laiva on vieläkin kokematta ... jospa ensi kesänä. Näyttää sinunkin kuvissasi tyylikkään upealta. Teillä on ollut selkeästi rentotuttava reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno laiva ja tarjonta monipuolinen ja moderni. Mikäli rentoutuminen hytissä kiehtoo, sekin on nautinto 😊 Meille kiireetön kiertely ja rauhalliset ruokailut oli luksusta 😍

   Poista
 5. Oih, ihania kuvamuistoja todellakin ikimuistoisesta minilomasta ♥ Kiitos vielä matkaseuralaisille! Nuo Gracen ruokakuvat saivat sylkirauhasetkin taas heräämään... ;) Toivottavasti teillä on nytkin hauska reissu ja toivotaan, että farkut ovat tämän matkan jälkeen taas hitti, viis muista mielipiteistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka lomamme olikin mini, se tuntui pidemmältä ja oli aivan uskomattoman ihana. Sään vaihtelut toivat hienon lisän ja muistutti luonnon voimasta. Laivan herkut olivat kyllä aivan loistavat. Valitettavasti eilinen reissumme peruuntui ja siirtyi 2 vkoa eteenpäin. Samoilla farkuilla mennään yhä 😘

   Poista
 6. Ihania ja seesteisiä kuvia! Grace on kyllä tehnyt risteilykokemuksista hurjasti tyylikkäämpiä. Ei enää nuhjuisia ruotsinlaivoja vaan freesi ja tyylikäs rentoutumispaikka. Pitäisikin varmaan varata kevääksi taas pieni loma laineille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Jutta! Niin on rentoa meininkiä, hyvää ruokaa jokaiselle aistille ja ruokailijalle sekä kaunista shoppailtavaakin :)

   Poista
 7. Tyylikkäännäköinen hytti, jossa olisi oivallista köllötellä ja katsella ohi lipuvia maisemia. Kiva kuulla, että ruokatarjonta on monipuolinen.Jospa sitä jonakin päivänä... Tuija

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall