Kultaranta

Minun on pakko tunnustaa, että lähiseuduilla on monta tunnetua paikkaa, joissa ei ole tullut käytyä. Tänä kesänä päätin poimia vierailulistalle muutaman sellaisen kohteen. Lapsien kanssa lomasuunnitelmia tehdessä, heidän toiveensa oli, ettei minnekään kauas. Teini haluaa viettää kesää kavereiden kanssa skuuttaillen ja pikkuneiti syöden jätskiä ja retkeillen. Mies taas on paiskinut töitä, kun me muut ollaan lomailtu.

Ensimmäinen kohde, jossa kukaan meidän perheestä ei ollut käynyt, on Kultarannan puutarha Naantalissa. Siellä järjestetään opastettuja kierroksia arkisin ja vapaaseen tutustumiseen on mahdollisuus kesäaikana klo 18 -20. Perjantaisin klo 18-20 Kultarantaan voi tutustua lapsille suunnatulla kierroksella, jonka aikana aikuiset voivat tutustua puutarhaan omatoimisesti. Lasten kierroksella pääsee vierailemaan paikkoihin, joihin aikuiset eivät pääse ja kuulee juttuja, joita ei aikuisille kerrota. Lasten kierros maksaa 7 € ja kestää 50 min. Niinpä vietimme mukavan iltaretken kauniissa, hyvin hoidetussa puutarhassa, jossa riitti ihasteltavaa niin muotopuutarhan kuin metsäpuutarhan osalta. Kultarannan hyötypuutarhassa kasvatetuin antimin jaksaa maamme pääparikin hoitaa velvollisuuksiaan. Vierailupäivänä presidenttipari oli paikalla ja lähdössä jonnekin, sillä presidentin vene ajoi laituriin ja sen kipparit jäivät odottelemaan heidän saapumistaan. Mekin kuikuilimme odottavaisin mielin, mutta kierroksemme aikana heitä ei vielä näkynyt. Kaksi turvanaista asettui kierroksen alkaessa linnaan kulkevien teiden kohdalle partioon vierailun ajaksi. Muusta ei sitten voinutkaan päätellä kulkevansa presidentin mailla.

Villa Kultaranta rakentui vuosina 1913-16 Suomen rikkaimman liikemiehen Alfred Kordelinin
toimesta , joka halusi puutarhan ilahduttavan kaikkia suomalaisia. Naantalin maamerkkinä toimivan Graniittilinnan suunnitteli maineikas Suomen kansallisromantiikan arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan puutarha

Eero Hiirosen teräksiset teokset koristavat puutarhaa. Eniten ilahdutti tämä suihkulähteeseen kirmaava tyyppi! 


 Näimme vilahduksen lapsista kuusiaidan siimeksessä.


 


 
Täällä taianomaisessa valossa olisi ollut mukava viivähtää pidempäänkin.

Kultaista viikonloppua, ystävät!

8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Upea paikka! Suosittelen tutustumaan ja kiva elämys lapsille tuo kierros :)

   Poista
 2. Upeita kuvia - ja kiitos vinkistä - käymättä on Kultaranta minullakin. Tuonne voisi viedä vaikka usalaiset ystävämmekin.
  Sitä samaa kultaa sinunkin viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, Lady of The Mess, kannattaa viedä ulkolaiset ystävät tutustumaan :)

   Poista
 3. Upeita kuvia! Meilläkin lapset olivat pari vuotta sitten tuolla samalla kierroksella ja opas kertoi puutarhasta, Kultarannasta ja silloisesta presidentistä niin mielenkiintoisella tavalla, että olisi tehnyt mieli olla koko ajan kuuloetäisyydellä. Lapsille parhaiten mieleen jäi oppaan hokema: presiDENTTI, jonka mies on PERTTI ;) Ihanaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto :) Meidän neidille ei jäänyt mitään tuollaista kerrottavaa, mutta Lennusta jotain olivat puhuneet. Ihana paikka kauniina päivänä ja portilta sai ostaa vielä aitoja merkkareitakin - meidän aikuisten päivän kruunaus :)

   Poista
 4. Upeita kuvia! Minunkin täytyy nolona tunnustaa, että olen viimeksi vieraillut Kultarannassa ollessani lapsi.
  Mökkikin on tässä ihan lähimaastossa, vaan ei ole tullut lähdettyä vierailulle. Tämä asia täytyy korjata vielä tänä kesänä. Sauli ja Jenni ajelevat usein meidän mökin edestä veneellään, sampanjapullo odottaa jääkaapissa, jos alukselle tulee konerikko just tässä meidän edustalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähialueilla on tosiaan upeita kohteita, ja moniin pääsee bussilla tai ovat pyörämatkankin päässä. Lähimatkailu on tärkeää :) Hyvä Teija, aina pitää varautua "pahimpaan" ;)

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall