Liedon Asema

Kesäretkikohteet jatkuvat ja tutustumisvuorossa on Liedon vanha asemarakennus. Liedon Asema on 1870-luvulla rakennettu asemarakennus, joka on kunnostettu ja toimii tällä hetkellä nykyisen omistajan kotina ja toinen puoli rakennuksesta on vanhojen, itsekerättyjen aarteiden myymälänä. Tavaraa on useamman huoneen verran ja täältä löytää aarteita edullisestikin rekvisiitaksi tai sisustukseen.

Liedon Aseman pihapiiri ja miljöö on kunnostettu rakennusten arvokkuus esilletuoden. Junarata kulkee toki ihan rakennuksen kulmalta, mutta nykyjunien vauhdit huomioiden, rata on aidattu ja junaa voi vain ihailla aidan takaa. Liedon Asema on mukava retkikohde ja pihalla voi nauttia omia eväitä tai tehdä käsitöitä, kuten me Kotilaiturin kässäkerholaiset tuppaamme tekemään :) Aseman omistaja, Erkki, on innokas puuhamies, joten mikäli keksit jonkin yhteistyöajatuksen, käänny hänen puoleensa. Elokuussa aseman pihalla järjestetään mm. kirppistapahtuma.


Kesäisen pyöräilyreitin voi suunnitella alkavaksi Vilkkimäen meijeriltä, pyöräillä siitä Liedon Asemalle ja sitten vielä Paattisille Pimeelle Vintille. Reippaimmat aloittavat Paimalan Wanhoista kupeista. Paimalasta pääsee Jäkärlän kautta kivasti pikkuteitä Liedon Asemalle. Pyöräretki, eväät ja kiireetön aikataulu, siitä on mukava kesäpäivä tehty :)

Liedon Asema on touko-elokuussa avoinna la-su 10-16.
Musta keinutuoli odotti pihalla ostajaansa. Kuin asemapäällikön paikka olisi vapaana.


Ruskeiden lasipullojen ystävänä tämä ihanuus sai erityishuomiota osakseen.


Nämä Höganäsin saviruukut ovat upeita ja tulevaisuuden keräilyaarteita. Nyt niitä kannattaa vielä hankkia, sillä hinnat tulevat nousemaan. Asemalta bongasin nämä isot, pieniä purkkeja löytää ihan kirppiksiltä, kun kulkee silmät auki. Höganäsin purkeissa viehättää niiden tosi tummanruskea väri ja muotokieli. Purkeissa on myös sylinterinmallia. Sylinterinmallinen lähti matkaani ja nyt siinä kasvaa viiniköynnös. Talveksi tuon purkin sisälle ja siihen päätyy joulukatajamme.


Kristalli tekee uutta nousuaan, myös vihreä lasi. Upeat juomalasit jäivät vähän kutkuttamaan mieltä.  

Musta ruokakalusto on sopivan jykevä, muttei liian krumeluuri makuuni. Mattokin sopisi muuten pelkistettyyn tilaan.
Kesäretki lähialueella kannattaa. Pienet yrittäjät pystyvät tarjoamaan jotain erilaista ja uniikkia, elämyksiä ja ihanuuksia, joita ei kauppakeskuksista löydy. Ja tämä ei ole mikään kauppakeskusten vastainen mielenilmaisu vaan kaikkia meitä toimijoita tarvitaan. Jotta pienet voivat toimia, tarvitaan kävijöitä ja kauppaa. On se pieni sitten kioski, kahvila, kauppa tai torikauppias, kiitämme sinua jokaisesta käynnistä, suosittelusta ja palautteesta. Kiitos meidän pienten puolesta <3

Kesäisellä pyöräretkellä saattaa vastaan tulla lehmäaitaus, hevosia, heinäsirkka tai kaunis kukka. Niiden havaitseminen muistuttaa itseäni siitä, että osaan rentoutua, olla läsnä hetkessä ja nähdä kauneutta ympärilläni. Nyt ihastelen meijerin helteessä aukeavaa peltomaisemaa ja totean teidän kaikkien olevan mökeillä, rantsussa tai pyöräretkillä. Se on oikein, sillä nyt nautitaan näistä helteistä.
Kuumaa viikonloppua ja viileitä juomia teille ystävät <3

5 kommenttia

 1. Paikka vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella tutustumisen arvoinen paikka! Kivaa sunnuntaita myös sulle :)

   Poista
 2. Tuskin maltan odottaa blogikirppistapahtumaa ja sitä, että pääsen tutustumaan tuohon upeaan Liedon Asemaan ja sinun ihanaan putiikkiisi <3
  Sellaista olisin vielä kysellyt, että onko kirppiksellämme pöydät valmiina tai tuoko kukin omansa?
  Minulla kun ei ole mitään retkipöytää, jonka voisin tuoda mukanani, niin esitän vienon toiveen,
  irtoaisiko teiltä joku pöytä lainaksi. Maksaisin siitä kyllä ihan kunnon vuokrahinnan mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppistapahtumasta tulee varmasti onnistunut. Itse odotan sitä jo kovasti! Kauppani on vanhalla meijerillä ja tämä asemarakennus on Liedon asemalla. Vanhoja ihanuuksia molemmat! Meijeristä löytyy postaus aiempaa blogistani. Pöytiä löytyy rajallinen määrä, laitan siitä tietoa myyjille FB:n kautta.

   Poista
 3. Sori, nyt multa meni puurot ja vellit sekaisin :-)
  Korkea aika tulla tutustumaan Liedon vanhoihin rakennuksiin ja
  niissä toimiviin yrityksiin. Tapaamisiin!

  VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall