Harmaa helmikuu

Helmikuu on mennyt kuin sumussa. Olo on ollut käsittämättömän vetämätön. Aamulla sänky ei meinaa irrota selästä ja peilistä katsoo nainen, joka näyttää nukkuneen rukoukselta (mistäköhän tämäkin sanonta muuten juontaa juurensa ;) No, joka tapauksessa, helmikuusta on selvitty. Voittajana? Vielä ei osaa sanoa, mutta valoa kohti.

Yhtenä tosi tosi harmittavana asiana eteeni tuli tilanne, siis pieni sellainen, mutta kaikki bloggaajat ja kuvaamisen ystävät ymmärtävät, vietävästi sapetttava. Kamerani nimittäin ilmoitti muistikortin olevan käyttökelvoton! Tosta noin vaan kesken kuvaamisen, tilaisuudessa, josta olisi riittänyt vielä ikuistettavaa. Arrrrggghh! Ei muuta kuin Nikonin kanssa Turun Jas-Tekniikkaan ja avunpyyntöön.
Siitä seurasi kameran ropaamista, kääntelyä, kortin vaihtamista, kokeilua. Tuomio: Vanha kortti ei toimi! Dead. Uusi kortti kuitenkin toimii eli kamera ei ollut rikki. Siitä ilahtuneena en enää niin paljon surkutellut menneiden kuvien perään ( yli 400 kpl …). Minua palvellut ystävällinen mieshenkilö kuitenkin lähetti minut kotiin saatesanoin: Jos sun tietokoneessa on muistikorttipaikka, voit koittaa, toimiiko kortti siinä. Joskus toimii. Ja arvaatkaas mitä – SEHÄN TOIMI ♥
Ostin uuden muistikortin, joka oli edullisempi, kuin uskoinkaan ja sain ihan loistavaa palvelua. Me and my Nikon ♥ JAS-Tekniikka!

Harmaalle helmikuulle tulikin hieman helmiäistä, ja osasin nauttia jollekin pienestä, mutta minulle niin isosta asiasta, kasasta säilyneitä kuvia! Siispä, lähipäivinä toivotan teidät tervetulleiksi juhliin, jossa oli naisenergiaa enemmän kuin lääkäri määrää ja miehistä puhuttiin kuin rakkaista puhutaan – hyvällä ja huumorilla ;)Sitä ennen jaan kanssanne uuden kirppislöytöni. Tämä Arabian teekannu löytyi Turun Kierrätyskeskuksesta, Rieskalähteentien Ekotorilta. Teekaadin on nimeltään Mahonki ja Ulla Procopén suunnittelema. Kaadinta on valmistettu vuosina 1964-71. Ihastuin kaatimen väriin ja muotoon. Samaa teekannua on valmistettu myös tummanruskeana.
Kannua on tullut käytettyä jo useampaan kertaan ja se pitää teeveden kuumana pitkään. Kotimainen käsityö ja design on taas osoittanut toimivuutensa. Käyttöesine makuuni ♥
Kuvissa pilkahtaa se helmikuun ehkä ainoan aurinkoisen päivän säteet, joten eihän se nyt tainnut ihan niin synkkää ollakaan.
Toivotan teille ihanat lukijani, toiveikkaampaa ja energisempää maaliskuuta, mikäli sen tarpeessa olette!

- Kati

16 kommenttia

 1. Täällä sama fiilis. Missä se helmikuu muka jo meni? :D ihana pannu! Mä aina kateellisena ihastellen muiden kirppislöytöjä, kun tuntuu että itse en osaa kirppiksillä edes etsiä aarteita. Pitäisikin joskus poiketa tuolla Ekotorilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen poikkeamaan Ekotorilla ja Missä tahansa kirppiksellä, jos aikaa on.
   Silmät avoinna ja ajatuksella, että jotain kivaa voi löytyä :)

   Poista
 2. Kaunis kannu. Minulle sattuu monesti noin, että kortti toimiikin jossain toisessa kapistuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ihan uusi juttu tuo kortin toimimattomuus ja toimivuus. Ilon aihe :)

   Poista
 3. Minulle kävi muistikortin kanssa samoin - hylki kameraa, mutta toimi läppärissä;)
  Tuo kannu on kaunis - en ole aiemmin tuon värisenä nähnytkään vaan juuri sinä tummanruskeana, mutta tuo on kauniimpi;)
  Iloa ja valoa tähän maaliskuuhun niin sinulle kuin meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut tosiaan kuullut tuota muistikortin toimimista koneessa vaikkei kamerassa toimi.
   Kannu oli mullekin uusi tuttavuus tuossa värissä, eikä niitä netistäkään löytynyt kuin parilta sivulta. Ja väri on kaunis valkoinen, eikä liian kermankeltainen :) Parasta on, ulkonäön lisäksi, että täytenä helppo kaataa, ei pillaa ja kansi pysyy paikalla! Iloa ja valoa meille ♥

   Poista
 4. Uudessa, iloisemmassa ja valoisammassa kuussa ollaan - jee!!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Eikös, Tuija! Tätä sopii ihailla ja unohtaa harmaus :)

   Poista
 6. No nyt ei passaa "ottaa pannuun" kun kuvat säästyi! Grrrr...kauhuskenaario! Mut pirun hieno pannu, vaik ottaiskin pannuun...täs ei oo taas mitään järkee ;) valoa kohti, Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ota Sanna enää pannuun, kuin teevettä :) Kiitos taas nauruista! Valoon :)

   Poista
 7. Tuo kalenteri on super hieno! Muutenkin mukavan blogin löysin tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jani, tervetuloa matkaan :) Ja kiitos, kalenteri, jota tarkoittanet, löytyy Magia Graphicsin valikoimista ja toki myös kaupaltani.

   Poista
 8. Oi, miten ihana teekannu! Hienon löydön olet Ekotorilta tehnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa Anniina! Todellakin, joskus tulee helmiä vastaan ja kivempaa, kun ne joskus vähän huhuilevatkin sulle ... näin mulle kävi ;)

   Poista

© Kotilaituri
Maira Gall