Putiikkikierros Turussa/Vinkkejä shoppailuun

Kotilaiturin kässäkerho on aktiivinen käsityön ystävien ryhmä, joka kokoontuu joka viikon torstai kässäilemään Kotilaiturille. Olemme kokoontuneet jo hyvän matkaa toista vuotta ja pitää olla melko painava syy, että joku aktiiveista jättää kerhon väliin. Rakkaus käsitöihin yhdistää, tarjoaa meille pienen irtautumisen arjesta hyvässä seurassa, ideoiden ja inspiraation virratessa. Meistä on hitsautunut hyvän ystävyyden porukka ja olemme myös aktivoituneet retkeilemään. Yksi kun sanoo ääneen, että oletteko kuulleet siitä paikasta tai minä niin haluaisin mennä sinne - sitten ollaankin jo sovittu päivä ja retki puoliksi suunniteltu. Näin päädyimme myös kierroksille Turun putiikkeihin kesäloman alkaessa. 

Retkipäiväksi valikoitui maanantai. Suuntasimme aamutuimaan tutustumaan äitini liikkeeseen, Nahka-Ateljee Eijaan, Kristiinankadulle. Nahkapakkojen ja -vuotien erikoisuus kiehtoo aina ja niitä tunnustellessa saa idean omasta uniikista nahka-asusta liikkeelle. Eija valmistaa mittatilauksesta nahkavaatteita, korjaa ja muodistaa nahka-asuja. Mikäli sinulle ei löydy sopivaa takkia tai mekkoa valmisvaatemallistosta, suuntaa Eijalle. Eija valmistaa myös omia uniikkeja nahkalaukkuja, joita valmistuu muutama kappale laatuaan. Eijalta voi myös tiedustella kangasvaatteiden ompelua ja korjausompelua - farkkujen lahkeet saa lyhennettyä sillä aikaa kun käy ostoksilla. Ja aina kun on kysymys nahasta ja tekijä puuttuu, suosittelen soittamaan Eijalle :) Nahka-Ateljee Eijan sivuille pääset tästä.





Retkemme toisen kohteen kauppias, Keramiikka Matamin aurinkoinen ja iloisen hersyvä Minna jaksoi viikonlopun Keskiaika-markkinoilla vietettyään tulla vapaapäivänään avaamaan meille ovensa Matamin ihanaan putiikkiin. Minnan ihanat enkeli-, siipi- ja ankkahahmot sulattavat kenen tahansa sydämen. Suosikkejani ovat taulu/pannunalunen "Pala taivasta", Enkelimekko ja -poju sekä Syrän-muki <3 Nämä löytyvät myös Kotilaiturin valikoimista. Matamin tuotteet ovat valmistettu suurella rakkaudella ja se välittyy aidosti tuotteita katsoessa ja käyttäessä. Harmikseni huomasin, että puhuimme niin paljon, että kauppias Minnasta jäi kuva ottamatta. Matamin maailmaan pääsee tutustumaan paremmin täällä.






Ihana keraaminen sydän palapelipaloista!

Matkamme jatkui ihanan sisustusliike Aveliaan, jonka aurinkoisen kauppias-Mari kertoi Avelian muuttavan syksyllä Ruissalon telakka-alueelle osoitteeseen Hevoskarintie 23 ja avaavan myös kaupan oheen Avelia Caffen. Päätimmekin vierailla siellä kässäilyn ja kahvittelun merkeissä, joten tutustumme Avelian uusiin tiloihin syksyn aikana. Aveliasta suuntasimme Helmikauppa Blingiin, Humalistonkadulle.

Blingissä meidät vastaanotti energinen Sirkku, joka luontevasti vastaili meiltä sateleviin kysymyksiin ja opasti oikeiden tuotteiden äärelle. Blingi muutti kesäkuun alussa näihin uusiin tiloihin Humalistonkatu 5:een ja tila tuplaantui. Myös tuotevalikoima kasvoi ja meidänkin ryhmämme ostoskoreihin päätyi ihania silitettäviä niittikuvioita korutarvikkeiden ja helmien lisäksi.



 Kesäkassin sankoja löytyy Blingistä ja Kotilaiturista :)


Pitsiliinasta voi tuunata vaikka kesäkassin :)

Blingistä suuntasimme Kauppahallin Turku-puotiin, josta matkaan päätyi taivaallisen tuoreita merkkareita. Nälän kurniessa askeleet johtivat Tintåån, sillä monikaan kässäkerholaisista ei ollut siellä vielä ruokaillut. Vatsamme täyttyivät pizzoista ja salaattibuffasta, ja hyvät naurut saimme, kun minä istuin viinirypäleen päälle! Huonosti kävi rypäleen, minulle jäi märkä läntti housuihin mutta niin makeasti emme ole nauraneet aikoihin :D







Tintåsta jatkoimme matkaa pitkin Linnankatua ja poikkesimme sen varressa olevaan kenkäkauppaan, Porta Noveen. Kauppias kertoi, että hänen kauppansa valikoima on uniikkia, sillä hän tuo kengät itse maahan. Lisäksi hänellä on suutaripalvelu. Nahkakengät ihastuttivat ja tänne pitää kyllä palata ajan kanssa. 




 
Erityisesti meitä ilahdutti kauppiaan harrastus, kutominen! Hän kertoi, että menossa on vasta neljäs sukkapari ja harrastus aluillaan. Toivotimme hänet lämpimästi tervetulleeksi kässäkerhoomme, sillä hän ehtii seuraamme hyvinkin suljettuaan kauppansa. 
Ihana kenkäkauppa ja näitä kenkiä ei joka kulmalla tulekaan vastaan <3

Jatkoimme kenkäkaupasta Sisustuksen Koodiin, jossa oli mukava tavata kauppias-Tomi pitkästä aikaa ja vaihtaa kuulumisia. Mukaani tarttui 'Design Letters mukin kansi ja Marviksen musta hammastahna. Naapurissa olevassa vaatekauppa Dolcessa sitten kukkaron nyörit heltisivät moneltakin ja mukaan tarttui aleihanuuksia kesämenoihin. Omani löydätte edellisestä korupostauksesta :) 

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä päätimme retkemme Turku Design Shopiin, jossa ihailimme uutta pellavavaatemallistoa, Punaisen Norsun Pipi-tyynyä ja Terraviivan laattoja. Terraviivaan suunnittelemme seuraavaa retkeä, haluammekin päästä tekemään laattoja. 

Runsas, mutta niin ihana päivä parhaassa seurassa tuli tehtyä ja jokaiselle jäi jotain uutta matkaan. Kiitos turkulaiset yrittäjät, että jaksatte palvella ilolla ja suurella sydämellä! Kiitos ihanat kässäkerholaiseni, teidän ansiosta jaksan nauttia talven pimeydestä ja niistä harmaistakin päivistä <3 

Aurinkoa teille lukijani ja seuraavassa postauksessa lisää retkikohteita :)


12 kommenttia

  1. Mahtava kierros ollut teillä ja ihania putiikkeja kierroksella! Mahtaisivatkohan syksyn aikataulut antaa myöden kässäkerhoon liittymiselle. Kuulostaa, että teillä on tosi kiva porukka, johon olisi mukava liittyä itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan! Porukkaan sopii hyvin hyvällä huumorilla ja sopivalla letkeydellä varustettuja persoonia eli lämpimästi tervetullut olet Anu <3

      Poista
  2. Oi miten kiva juttu! Tässä oli parikin itselleni uutta juttua.. Ihmettelinkin, mihin Blingin liike oli hävinnyt, kun näin vain kaukaa liiketilan olevan tyhjänä.. Äitisi nahkalaukut jäivät erityisesti kiinnostamaan.. Terraviivan laattoja olen miettinyt kivaksi yksityiskohdaksi unelmien keittiöön.. Saas nähdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blingi on tosiaan muuttanut uusiin ja isompiin tiloihin, ei siis kadonnut minnekään :) Kotilaiturilla on myös oma suunnittelemani nahkalaukkumallisto, käyhän tutustumassa molempiin. Terraviivan upeista laatoista on hieno toteutus ravintola Tintån tiskissä.

      Poista
  3. Oijoi mitä ihania putiikkeja Turusta löytyykään! Olen aina unelmoinut täydellisesti istuvista nahkahousuista, kunhan saan muutaman kilon karistettua taidan suunnata äitisi pakeille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaanpas muutamia lisävinkkejä putiikeista tänne myös, sillä ne ovat aina toivottuja!
      Ehdottomasti kannattaa suunnata äidin luokse nahkahousuaikeissa. Suomalainen poronnahka on kovaa huutoa Italian muotihuoneissa, joten sitä kelpaa käyttää :)

      Poista
  4. Teillä on ollut ihan loistava putiikkikierros ♡ pari uutta liikettä mullekin :) äitis vaikuttaa kyllä ammattiosaajalta! Hyvä vinkki jos jotain tarvii myöhemmin :)

    VastaaPoista
  5. Kierros oli oikein onnistunut! Äitini luokse kannattaa suunnata, mikäli on mitä tahansa ompeluun liittyvää haastetta :)

    VastaaPoista
  6. kiitos tästä postauksesta - vastikään turkuun muuttaneelle tässä oli paljon tietoa ja uutta kivaa mihin tutustua. :) ja kun viime viikonloppuna menimme tintåån syömään niin tässä postauksessa olleen valokuvan perusteella tiesin heti mitä tilata! :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos Neela ja tosi mukava kuulla, että sait iloa ja vinkkejä postauksestani! Eikös ollut ihan mahtava tuo lankkupizza :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli todella herkullinen pizza - nam! kiitokset vielä kerran näistä kaikista vinkeistä! :)

      Poista
  8. Uusia ihastuttavia tuttavuuksia paljon omilta kotinurkilta! Teillä on varmasti mukava päivä :)

    VastaaPoista

© Kotilaituri
Maira Gall